hirdetés

Szerző: Pogonyi Nóra [ConcertPhoto.hu]
Dátum: 2009. augusztus 11. 16:45
Cím: Beszámoló: Sziget 2009 - Tankcsapda 20 éves jubileumi koncert a Szigeten! @ Hajógyári-sziget, Budapest - 2009.08.10.

Immáron 20 éves születésnapját ünnepli a Tankcsapda!

 

Óriási bulit ígér a Tankcsapda zenekar - a méltán népszerű rockbanda idén ünnepli 20. születésnapját, melynek apropóján a fiúk eddigi pályafutásuk legnagyobb koncertjére készülnek. A jubileumi eseménynek a Sziget Fesztivál ad otthont, mínusz egyedik napját a Tankcsapdának szentelve.


20 éves jubileumi Tankcsapda koncert @ Hajógyári-sziget, Budapest /Flyer/Az Illés zenekar, az LGT és az Iron Maiden után idén a Tankcsapda is önálló napot tart a Sziget Fesztiválon. Az ötlet apropóját az együttes fennállásának 20 éves jubileuma adta, amiről a tagok méltóképp szeretnének megemlékezni. Bár a fiúk eddig is igyekeztek megünnepelni minden jelentős évfordulót, a kerek szám miatt az idei születésnap különösen fontos számukra. Már korábban felmerült, hogy a Sziget Fesztivál valóban kivételes helyszínt biztosítana az általuk elképzelt ünnepi koncerthez, ráadásul miután - egyetlen esettől eltekintve - ez idáig minden évben felléptek a Nagyszínpadon, egy teljesen önálló produkció egyben meg is koronázná a zenekar szigetes múltját. A fiúk álma végül valóra vált - a rendezvény augusztus 10-én a Nagy Tankcsapda Nappal indul.

 

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője az A38 fedélzetén tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a fesztivál mínusz egyedik napja logikáját tekintve teljes egészében a Tankcsapdára épül, a meghívott vendégzenekarok is az együttes segítői és kedvencei közül érkeznek. Lukács Laci később elárulta, hogy a bemelegítő csapatok egyike hozzájuk hasonlóan debreceni székhelyű banda, amit azért tart különösen fontosnak, mert a Tankcsapda a mai napig erősen kötődik Debrecenhez. Gerendai azt is kihangsúlyozta, hogy a tavaly nyár óta tartó közös munka során mennyire megérintette őt a zenekar mentalitása.


A \´keménymag\´ - Szinte megőrülnek az együttesért /Koncertfotó/

A fiúk kizárólag a produkcióra koncentrálnak, és tényleg mindent beleadva készülnek - még a "gázsijukat" is inkább a szórakoztatásra fordítják, hogy a Nagy Tankcsapda Nap olyan élményt nyújtson, amilyet az eddigi koncertjeiken még nem tapasztalhatott a közönség. Mind látvány, mind pedig hangzás tekintetében nagy dobásra készülnek és a repertoár is igazán izgalmasnak ígérkezik - a zúzós nóták mellett visszafogottabb, akusztikus hangszerelésű dalok is megszólalnak majd, bemutatva az együttes eddigi pályafutásának teljes zenei spektrumát. Így tehát bárki jól érezheti magát a legalább két és fél órásra tervezett koncerten - függetlenül attól, hogy a dalok hangulatát tekintve melyik oldalát kedveli leginkább a triónak.

 

A Tankcsapda mindig is meghatározó zenekarnak számított a magyar popkultúra történetében - kulcsszerepét a lemezeladási adatok és a teltházas koncertek mellett az is igazolja, hogy a formációt tavaly nyáron az elsők közt avatták ikonná az MTV Icon keretén belül. A 20 éves múltból adódóan dalaikat szinte minden korosztály ismeri - amit a közönség összetétele biztosan tanúsít majd az augusztus 10-ei koncerten, miután nem titok, hogy a repertoár a zenekar összes korszakát érinti. Gerendai szerint akár ötvenezren is elférnek a fesztiválváros szívében felállított Nagyszínpad előtt - ám érdemes már most jegyet váltani a jubileumi eseményre, ugyanis a Sziget Fesztivál többi napjához képest féláron, azaz jelenleg 5000 forintért árusított belépők az ÁFA emelés miatt július elsejétől 250 forinttal drágulnak.


Tankcsapda /Fotó/

A május 20-ai sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a Tankcsapda szeptemberben új stúdióalbummal jelentkezik - de még ezt megelőzően, 4-5 héten belül elkészül egy maxi kiadvány, rajta a \´Köszönet, doktor\´ című dal klipjével, ami ingyenesen, az Est Lapok mellékleteként jut majd el a közönséghez. Mindeközben persze turnézik a zenekar. A tavaszi koncertsorozat utolsó állomásaként az A38 Hajó gyomrában tartottak fergeteges bulit a srácok, melyre egy előzetesen meghirdetett játékon lehetett belépőjegyet nyerni. Némi szusszanás után pedig máris egy újabb turnéba kezd a zenekar, s a nyári hónapokban a fesztiválok egyik főszereplőjeként koncertezik.

 

Extra: Tankcsapda videók a YouTube!-on

 

Kapcsolódó linkek: www.tankcsapda.com | www.sziget.hu


© 2001-2011 ZENE1.HU, Minden jog fenntartva.
Készítette a PIXELA


WEBSZIGET.COM Network • Kössön ki nálunk mindennap!