hirdetés

Szerző: Juhász László 'Schiipman'
Dátum: 2011. február 13. 20:12
Cím: Aiaiai TMA-1 fejhallgatóteszt

Új DJ fejhallgató a piacon: Aiaiai TMA-1

Elegáns termék jelent meg a fejhallgatók piacán a dán Aiaiai cég jóvoltából, amelyet a koppenhágai KiBiSi-vel karöltve készített el.A letisztult forma, a dekoratív, de mégis szolid kialakítás és a minőségi csomagolás a KiBiSi designembereit dícséri, míg a tényleges kivitelezés és a technikai paraméterek az Aiaiai munkatársainak érdeme. Az egyedi elnevezésnek sci-fi vonatkozása van: a TMA-1 nem más ugyanis, mint a 2001: Ürodisszeiában szereplő, Holdon található monolit, amely hat az emberiség fejlődésére és egyfajta csillagkapuként is működik.

 

Ezen információk birtokában kaptam kezembe a vicces nevű cég termékét, mellyel kapcsolatban a kíváncsiság és a szkepticizmus egyaránt dominált bennem, mivel a lemezlovasként eltöltött évek kialakították azt a berögződést, hogy csak bizonyos tipusú fejhallgatók jók és használhatók a bulikban. Aztán megláttam a gyönyörű csomagolást és egyből éreztem, félre kell tennem az előítéleteket.


Aiaiai TMA-1 /Fotó/


A TMA-1 fekete doboza olyan, mintha egy titkokat rejtő szelencét tartana az ember a kezében. Minden egyes elem csomagolásánál a precizitás figyelhető meg: egymástól elkülönített részben található maga a fejhallgató, a hozzá tartozó kábel, az ajándék szivacs, egy rövid, frappáns, angol nyelvű termékismertető és az eszköz hordozására alkalmas textilből készült kistáska. Ötletes, hogy 1.7 méteres kábele elkülönül és mindkét végénél a fejhallgatóhoz csatlakoztatható. Telefondrótos kialakítása, hosszúsága pedig elegendő strapabírást feltételez.

 

A fejhallgató rendkívül szép és ízléses, ránézésre és tapintásra is eleganciát sugall. Matt fekete felülete, flexibilitása, finom állíthatósága és illata mind a minőség záloga.

Fejre helyezvén meglepő a felismerés: fülünk tökéletesen zárt térbe kerül. Az eszköz hangerőtől függetlenül kiszűr minden külső neszt, jóformán a mellettünk álló ember beszédét sem lehet hallani! Hangzására a markáns jelzőt illeszteném: nincsenek éles magas hangok, a közép pont annyi, mint amennyi kell, a mélyben pedig a basszusok szépen megszólalnak. A tervezők törekedtek az arany középútra, az egyes frekvenciákat tekintve nem estek túlzásokba. A jelátvitel 20 – 20.000 Hz közé esik, amelyet a TMA-1 torzításmentesen tart hangerőtől függetlenül.


Aiaiai TMA-1 /Fotó/

 

Az elmúlt egy hónapban élő fellépéseken és rádiós szerepléseken egyaránt használtam a fülest és semmiben sem éreztem hiányt. Sok esetben a kollégák is kiszúrták, és érdeklődtek az iránt, ami nem csoda, hiszen tesztelésében olyan e-zenei kivállóságok vettek részt, mint Booka Shade, Boyz Noize, Claude Von Stroke, Koze, Luciano, Michael Mayer, Matthew Dear, Seth Troxler, Superpitcher, Tiga vagy Trentemöller!

 

Az Aiaiai TMA-1-el mindenképp érdemes tenni egy próbát, hogy az ember saját maga is meggyőződjön a leírtakról. Ha másért nem, legalább azért, hogy kiderüljön: működik-e vele a csillagutazás...


Aiaiai TMA-1 /Fotó/


Kizárólagos magyarországi forgalmazó: Pixel számítástechnikai kis- és nagykereskedés.

 

Kapcsolódó linkek: www.aiaiai.dk | www.tma-1.com | www.pixel.hu
© 2001-2011 ZENE1.HU, Minden jog fenntartva.
Készítette a PIXELA


WEBSZIGET.COM Network • Kössön ki nálunk mindennap!