hirdetés

Szerző: Murvai Magdolna
Dátum: 2011. április 2. 17:27
Cím: Őstehetség a láthatáron: Dubaa

Egy igazi őstehetségre talált a szakma Dubaa személyében.

Az úriember minden eddigi gyakorlattal és józan ésszel szemben mindössze néhány hónap leforgása alatt sajátította el a zenekészítés tudományát, s ráadásul még meg is jelent az első zenéje a Soulman Music-nál.Dubaa ereiben vér helyett is hangjegyek csörgedeznek, és a house ritmusára ver a szíve. A két lábon járó muzikalitás egy ifjú magyar DJ/producert takar, aki a világ talán leggyorsabban beinduló karrierjével büszkélkedhet, hiszen mindössze 4 hónapja – egészen pontosan 2010 novemberében - kezdte el a zeneírás rejtelmeit elsajátítani, amikor az első szerzeménye megjelent, méghozzá nem is akármilyen kiadónál, hanem a Soulman Music-nál! A kollégák és barátok az első megdöbbenésükből felocsúdván igyekeznek egyengetni az útját a fiatal művésznek. /Dubaa először egy ’a’-val írta a nevét, ám a névazonosság miatt megduplázta a szóvégi hangzót, így a másik megjelenése már ezen a néven került kiadásra a Soundtribe Records égisze alatt./


Dubaa @ Munkában

 

Térjünk kicsit vissza az első megjelent zenére! A Deep Flat című szerzemény egy Soulman kompiláción jött ki idén február 25-én, amit a jó barát és kolléga, a szintén hatalmas adag tálentummal megáldott Paul Mad állított és mixelt össze. A 11 trekkes album második felvétele Dubaa fülbemászó dallamú, lüktető deep house darabja. Az ámulatba ejtő sebességgel elsajátított tudást nem rejtegeti véka alatt emberünk: alighogy megállapodott a Beatporton az első zenéje, már meg is jelent a következő eresztés, a Smooth Road EP. A Soundtribe Rekords gondozásában piacra dobott kiadvány mindkét zenéje saját szerzemény, valódi deep house gyöngyszem.

 

Az már a fentiekből is jól látszik, hogy Dubaa nem törekszik a gyors sikerre, nem célja a világ meghódítása, hiszen a deep house nem az a műfaj, amiből gyorsan lehet kiugró sikereket kovácsolni, mert ahhoz vájtfülű közönség, kifinomult szépérzék szükségeltetik, ami sajnos nagyon messze áll a közízléstől, a kommerciálistól. Nem is baj, talán éppen így van jól. Dubaa sikere így még nagyobb eredménynek tekinthető, hiszen a visszajelzések a nemzetközi és hazai porondról egyre-másra érkeznek. Mindemellett Prescott-tal és Slide-dal is elkezdett dolgozni, így jó okunk van feltételezni, hogy hamarosan ebből a felállásból is születik majd néhány remekbe szabott zenei megfejtés. Saját műsorban is tetten érhetjük Dubaa világát: a NugenFm-en Reelow-val és Stadlerrel futtat közös show-t Virgin Voices címen.Dubaa - Smooth Road EP /Lemezborító/

Kétséget kizáró bizonyítékkal pedig a Smooth EP-re érkezett visszajelzések szolgálhatnak arra nézve, hogy emberünk nagyon is jó úton halad. Íme, néhány vélemény a sok közül:                                                        

                              

1., KyneticS - "Love this release! great deep tracks, my fav is Smooth Road. support!" - 5/5

 

2., Dennis A – „Good release! Thanks”

 

3., John P. - "Great release ...full support by westradio.gr !!! Many thnx !!!" - 5/5

 

4.,  Sasha Le Monnier- "Dubaa is a nice house groove here for the warm up sets"

 

5., Jason Polytechnic Records –  „good stuff!”

 

6., D-phrag – „Lindi is warm and mellow, like it”

 

7., Ryan Sullivan  – „Smooth Road is nice and groovy, will play it out. Lindi will be good for my deep, chilled sets. Thanks for sending.”

 

8., Dpen – „Lindi is nice!!”

 

9., Madox – „good tracks.thanx.”

 

10., Goyes – „Cool :)”

 

11., Moti Brothers – „Cool! ez egy jó ep! jó mind a két zene!”

Ha pedig valaki szeretné Dubaa zenéit meghallgatni, akkor azt megteheti az alábbi linkeken:

 

Kapcsolódó linkek: Dubaa @ Beatport: 1 | 2
© 2001-2011 ZENE1.HU, Minden jog fenntartva.
Készítette a PIXELA


WEBSZIGET.COM Network • Kössön ki nálunk mindennap!