hirdetés

Szerző: Murvai Magdolna
Dátum: 2011. április 12. 11:05
Cím: John De Mark - A rejtőzködő gyöngyszem kis hazánkból

Luciano és Roger Sanchez legújabb kis kedvence: John De Mark

Amit manapság a fiatal magyar producerek művelnek a nemzetközi vizeken, az egész egyszerűen lélegzetelállító. Íme, egy újabb "rejtőzködő" gyöngyszem kis hazánkból!Még le sem hervadhatott a mosoly az arcunkról a nemrég napvilágot látott új Steve Lawler album, a Lights Out Decade tracklistája láttán, melyben a két szemtelenül fiatal magyar srác, az Ambos & Profound testvérpár egyik felvétele is szerepel, máris itt egy újabb lehengerlő hír, ezúttal John De Markról. Idén már két felvétellel is kivívta emberünk a nemzetközi élvonal figyelmét. Az egyik a John De Mark & MacRoy & Roger Slato - Kiss Me című szerzemény volt, ami a Luxury Trax gondozásában látott napvilágot.

 

A sorra érkező elismerő visszajelzéseket olvasva olyan neveket találhattunk a listában, mint pl. Erick Morillo, David Tort, Prok & Fitch, Mark Simmons, Nino Anthony, Kid Massive, Lucas Reyes, Cosmic Funk, Rio De La Duna, Kid Shakers, Teo Moss, Agent Greg, Gonzalo Menoyo, Gabi Newman, stb. Erre még rátett egy lapáttal a Thomas Heat & John De Mark – Twisted című szerzemény, amit az underground körökben legjobbnak kikiáltott Luciano, továbbá a house amerikai csillaga, Roger Sanchez, valamint Amo & Navas, Eddie Amador, Baggi Begovic, Mastiksoul, Jerome Isma-Ae, Hardsoul, DBN és Micha Moor is lelkesen biztosított támogatásáról.

 

De ki is ez a John De Mark? Íme, a válasz! Egy fiatal és tehetséges magyar DJ/producer, akire elsőként 2009-ben kapta fel a fejét a szakma és a közönség, amikor is megjelent a Mark Simmonsszal közös The Way című zenéje a Spinnin Recordsnál. A tracket Axwell és Chuckie is teljes vállszélességgel szupportálta. Szintén 2009-ben, az év derekán nyerte meg a „Avicii & Sebastien Drums - Even” Remixversenyt, ami a Vicious Records (Vandalism kiadója) égisze alatt jött ki. Még mindig 2009-et írtunk, amikor egy szép decemberi reggelen John szembesült a ténnyel, hogy Avicii újabb remixre kérte fel.


John De Mark

 

A Bom című szám átirata 2010 januárjában meg is jelent a Viciousnál. Az Even John-féle remixe pedig felkerült a Ministry of Sound Radio Pres.: On the Download - March 2010 című kompilációra, ami az iTuneson jelent meg. A már említett neves kiadókon túl találkozhatunk John De Mark munkáival a San Trincha Music, a Groove On (George Morel labele), a Kingdom Kome Cuts (DONS kiadója), a Bikini Records, a Emotive Sounds, a Nervous Records, a 17:44 Recordings, valamint a Work Machine katalógusaiban.

 

Remixet is több neves előadónak csinált már a fentebb említettek mellett, így pl. DONS és Jerique dalára, a „Groove On”-ra, George Morel „I live for you”-jára, Agent Greg és Abigail Bailey „What Is Love”jára is összehozott egy-egy saját verziót. Az már csak a tejszínhab azon a bizonyos tortán, hogy a What Is Love remixét Bob Sinclar és Jesse Voorn is játszotta a rádiós műsorában.

 

A történet egyelőre itt tart, de belegondolni is gyönyörűség, hogy ha 2 év alatt ilyen sokra vitte a mi John De Markunk, akkor vajon hol fog kikötni mondjuk 10 esztendő múlva. Mindenesetre érdemes lesz megjegyezni a nevét, mert vélhetően nemsokára újabb hírekkel kell, hogy szolgájunk vele kapcsolatban!

 

Kapcsolódó linkek: John De Mark @ Facebook | Twitter | Myspace | Soundcloud
© 2001-2011 ZENE1.HU, Minden jog fenntartva.
Készítette a PIXELA


WEBSZIGET.COM Network • Kössön ki nálunk mindennap!