hirdetés

Szerző: Murvai Magdolna
Dátum: 2011. április 5. 21:27
Cím: Friss hír a Belocca & Soneec háza tájáról

Kenterbe verték a külföldet: Belocca & Soneec
Ismét jó hírrel szolgálhatok, méghozzá a Belocca & Soneec párossal kapcsolatban. A két "ház"-mester zenéje alaposan megtáncoltatta a WMC látogatóit, és egy másik - teljesen analóg technikával készült - felvételük szépen szerepelt - underground létére - a Beatporton.Úgy látszik, Belocca és Soneec mostanában a stúdióban is nagyon megtalálta a közös nevezőt, bár a matekozás a legkevésbé sem jellemző a munkával (zeneírással) töltött időszakban. Most újabb két felvétellel körözték le a külföldi vetélytársakat, méghozzá több fronton is!


Belocca & Soneec

 

Az egyik ilyen kellemes meglepetés a Todd Terry féle klasszikusra készült Prok & Fitch remix 2011-es „ráncelvarrása” volt. A brightoni duó átirata a STEALTH Records-nál jelent meg 2010-ben, ám mivel aktuálisabbá kellett tenni az idei Miami WMC-re, Roger Sanchez kiadója úgy döntött, a Belocca & Soneec páros kezébe utalja át a stafétát. A megtisztelő feladat egyben komoly ziccer is volt Béciéknek, hiszen ez a nóta hivatott képviselni a kiadót a világ legnagyobb e-zenei seregszemléjén.

 

A két magyar house-vitéz azonban tovább nehezítette a saját dolgát, mert meg akarta tartani az eredeti arculatot, ugyanakkor egy kis modern aromát is szeretett volna hozzátenni a remixhez. Az ambivalenciát végül briliánsan sikerült tető alá hozniuk, ugyanis a Close To Classic Remix nevet viselő verzió szépen megindult a Beatport toplistán, s egészen a 20. helyig jutott.


#20. Prok & Fitch feat. Todd Terry - Something Going On (Belocca & Soneec Close To Classic Remix)

 

Ezzel a WMC-pakk legnagyobb példányszámú eladását produkálta a felvétel, ami egyébként az arany középút megtestesítője, simán befér egy underground buli játszási listájába éppen úgy, ahogy egy mainstream DJ lemezes táskájába. Ez utóbbi állítás a tracket támogató művészek névsorából is igazolódni látszik, hiszen  Roger Sanchez, Alex Kenji, Manuel De La Mare, Luigi Rocca, D.O.N.S., Ian Carey, Prok & Fitch, Soul Avengerz, Audiowhores is előszerettel pörgeti, a magyar kollégákról nem is beszélve.

 

A történet másik főszereplője Belocca & Soneec All Night című szerzeménye. A mélyebb vizekre evező house felvétel elé már sokkal inkább az underground jelző kívánkozik. A neves Starlight Records gondozásában megjelent muzsika nem hozott szégyent a folyamatosan jó eladási mutatókkal büszkélkedő kiadóra: a Beatport listán az előkelőnek számító 53. helyig jutott. A dal különlegessége, hogy az első hangtól az utolsóig külső, analóg szintiken készült, ennek eredménye pedig egy jó kövér, érdekes house, tech house hangzás lett. Ezt már nem hagyta szó – helyesebben remix – nélkül Canard barátunk sem, aki egy önálló, tribal alapú átiratot pattintott össze hozzá, valamint Lauerrel karöltve szintén gyúrtak rá egy közös remixet.


#53. Belocca & Soneec - All Night (Original Mix)

Összességében tehát a Belocca és Soneec páros alaposan kenterbe verte ismét a külföldi vetélytársak többségét, mi pedig remekül szórakozunk velük és a zenéjükkel, hiszen abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy nem kell óceánokat és földrészeket átrepülnünk, hogy élőben is hallhassuk őket játszani, sokaknak csak a szomszéd sarokig kell leruccaniuk. És még mondja valaki ezek után, hogy nincs jó dolgunk idehaza!

 

Kapcsolódó linkek: Belocca @ Myspace | Twitter | Facebook | Soundcloud | Mixcloud | Soneec @ Myspace | Twitter | Facebook | Soundcloud | Mixcloud | Beatport


© 2001-2011 ZENE1.HU, Minden jog fenntartva.
Készítette a PIXELA


WEBSZIGET.COM Network • Kössön ki nálunk mindennap!