hirdetés

Szerző: Murvai Magdolna
Dátum: 2011. június 1. 21:57
Cím: Exkluzív interjú Horatióval

Horatio az Audio Control Radio Show-ban!

Egy fantasztikus ember, aki hosszú utat tett meg Berlinig, s most majdhogynem visszatér a gyökereihez a csíkszeredai születésű Horatio, ugyanis Zack Marullo Audio Control Radio Show-jának vendégeként exkluzív zenei összeállítással lepi meg a Nugen.Fm hallgatóit 2011. június 3-án, vagyis most pénteken 23 óra és éjfél között!Előtte azonban még néhány kérdésünkre is válaszolt, elárulva, hogy szerinte mi a siker kulcsa. De mesélje el Horatio, aki a VIVA Music művésze, és nem mellesleg három saját rangos kiadó tulajdonosa is!


Horatio

 

Mikor költöztél Csíkszeredából Berlinbe?

2008-ban.

 

Miért érezted szükségesnek ezt a változást?

Játszottam párszor Berlinben, és szinte otthon éreztem magam a városban, egy olyan helyet találtam meg benne, ahol úgy éreztem, kiteljesedhetek művészként és DJ-ként egyaránt. Berlin egyértelműen az elektronikus zene európai fővárosa. A másik nyomós indokom a költözésre gyakorlati volt, hiszen a legtöbb kiadó, hangstúdió, sajtó orgánum ide központosította az irodáját.

 

Hogy érzed, jó döntést hoztál?

Nagyszerű ötlet volt. Sokkal előnyösebb helyzetből tudtam dolgozni, és közvetlenebb kapcsolatba tudtam kerülni az underground kultúrával itt. Az emberek itt teljesen odavannak az undegroundért!

 

Hol szeretsz a leginkább játszani Berlinben?

A Kpax-ban. Ez az a hely, amit én egyszeűen csak az igazi underground klubnak nevezek.

A srácok kibéreltek egy öreg raktárat, és összepattintottak belőle egy klubot. Na, az az igazi underground érzés!

 

Vannak kiadóid…

Most éppen 3 kiadóm is van: a Quanticman Records, a Natural Rhythm és a Waldliebe Familien. Mindegyik másfajta zenei arculattal bír, más az arculata. A Quanticman inkább a fiatalabb, illetve a kevésbé ismert producerek felé orintálódott, de persze nem hagytam fel a hírességek zenei publikációával sem (Los Updates Pigliate Na Pastiglia EP).

 

Nagyon sok híres kollégád tűnik fel a kiadóidnál…

Na igen. Minden művész egy-egy sztori. A legtöbbjük a barátom, akivel valahol együtt játszottam és személyesen ismerem. Nagyon kedvelem őket, és tudom, hogy ők is a legjobbat akarják nekem.

 

Tudom, hogy nagyon kedveled az old school house és garage muzsikákat. Mi az, ami megfogott téged ezekben a régi trackekben és vinylekben?

Mivel én magam is viszonylag régóta DJ-zem, még volt szerencsém átélni ezeknek a zenéknek a virágkorát, így időről időre egyszerűen jólesik visszatérni a gyökereimhez. Ez egyfajta körforgás. Ezek a zenék mindig emlékeztetni fognak arra, honnan jöttem, hogyan kezdtem ezt az egész szakmát, és hogy milyen fantasztikus partik voltak a ’90-es évek elején…

 

Szoktál néha ezek közül egyet-egyet belecsempészni a szettjeidbe?

Rendszeresen bele-belerejtek egy-egy régi kedvencet a szettjeimbe, ahogyan a saját kiadóim promóit és egyéb, kiadatlan zenéket is gyakorta pörgetek, amiket más kollégáktól kapok. Ezek a zenék mindig nagyon sajátossá teszik, különleges fűszerezéssel gazdagítják a szetteket, arról nem is beszélve, hogy a közönségnek is örömet szerezhetek velük.

 

Rengeteg híres klubban és fesztiválon játszottál már. Melyik volt a legérdekesebb vagy a legemlékezetesebb számodra ezek közül?

A legérdekesebb mindenképpen az idei MIAMI WMC volt. Elképesztően sok emberrel találkozhattam, producerekkel, DJ-kel, zenészekkel, és persze olyan zenerajongókkal, akik respektálják ezt a műfajt, meg persze minket. Teljesen elámultam például azon, hogy az USÁ-ban az emberek ismerték az én új zenéimet.


Audo Control Radio Show - 2011. június /Szórólap/

A saját trekkjeid és a kiadóidnál megjelenő zenék is elképesztően nagy elismertségnek örvendenek, figyelemre méltó a szakmai és a közönség részéről érkező visszajelzés. Tudnád nekünk valahogyan jellemezni nekünk a kiadóid arculatát?

Teljesen eklektikus underground hangzás érvényesül, de ha mégis körül akarnám írni, akkor azért van némi specifikusság: a Quanticman inkább az újoncokra fókuszál, a Natural Rhythm inkább a tech és a deep soundoké, aztán a Waldliebe Familien egy sokkal extrémebb világ a  techno, a tech és az oldschool hangzásokból táplálkozik. Ha egy mondattal akarnám elmondani, akkor úgy tudnám jellemezni: a csúcsminőségű zenéket kell hatékony promócióval sikerre vinni.

 

Tényleg! Játszottál te már Magyarországon?

Nem, érdekes, de még sosem játszottam nálatok, pedig már nagyon szeretnék! Kicsit olyan lenne ez is, mintha visszatérnék a gyökereimhez. Úgy gondolom, ez egy nagyon kedves kaland lenne midnenkinek. A közönségnek is, nekem is.

 

Mindjárt nekilátsz a vendégmixednek Zack Marullo műsorába, az Audio Control Radio Show-ba… Mire számíthatunk tőled ezúttal a mixben?

Valóban, mindjárt nekilátok. Megpróbálok majd egy olyan igazi vegyes, sokszínű összeállítást készíteni, amiben lesz minden az oldschool garage-tól a tech house-ig vagy éppena  technóig... valami igazán belevaló, dögöset akarok adni nektek, ami megmozgat majd titeket!

 

Köszönjük Horatio az interjút és további sok sikert kívánunk a Zene1.hu stábja nevében!

 

Kapcsolódó linkek: Horatio @ Facebook | Myspace
© 2001-2011 ZENE1.HU, Minden jog fenntartva.
Készítette a PIXELA


WEBSZIGET.COM Network • Kössön ki nálunk mindennap!